Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zanger/acteur Floyd Red Crow Westerman overleden

Home

(Novum/Ap) - De Amerikaanse zanger/acteur Floyd Red Crow Westerman is donderdag op 71-jarige leeftijd overleden aan leukemie. Dat is zaterdag bekendgemaakt.

Westerman is onder meer te zien in 'Dances with wolves'. In deze film uit 1990 speelt hij Sioux-leider Ten Bears, die bevriend raakt met de door Kevin Costner gespeelde hoofdpersoon. Westerman was zelf een Sioux-indiaan.

Volgens zijn zoon beschouwde Westerman zich in de eerste plaats als muzikant en acteerde hij voor het geld. Hij werkte met muzikanten als Willie Nelson, Bonnie Raitt, Harry Belafonte en Jackson Browne en maakte een aantal soloalbums. In 1990 toerde hij met Sting rond de wereld om geld in te zamelen voor het behoud van de regenwouden. Ook zette hij zich in voor de rechten van indianen.

In de film 'Swing vote', die in september volgend jaar in de VS in première gaat, is Westerman opnieuw te zien naast Kevin Costner.

Deel dit artikel