Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zalm op een na beste minister van Financiën

Home

LONDEN (ANP) - Gerrit Zalm is de op één na beste minister van Financiën van de eurozone. Dat stelt de Britse zakenkrant de Financial Times op basis van Zalms inzet om het begrotingstekort terug te dringen en de belastingen te verlagen.

De Ier Brian Cowen is de beste minister van Financiën van de landen die met de euro betalen, concludeert de Financial Times woensdag. De Finse schatkistbewaker Eero Heinüluoma eindigt als derde.

De ministers van Financiën van Italië, België en Frankrijk hebben een gat in hun handen. In de ranglijst van de krant eindigen zij op respectievelijk de tiende, elfde en twaalfde plaats.

'Krenterig'

De Financial Times stelt dat Zalm de financiële situatie van Nederland heeft verbeterd. Vooral op het gebied van het verlagen van het begrotingstekort scoort de Nederlander goed. De krant noemt Zalm overigens ook 'hairshirted', ofwel krenterig.

De zakenkrant geeft toe dat er wel het een en ander valt af te dingen op de ranglijst. Verder suggereert de krant dat ministers van Financiën van kleine landen het gemakkelijker hebben dan collega's in grote landen.

Deel dit artikel