Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Yannick en Quinten in Brief voor de Koning

Home

AMSTERDAM (ANP) - De twee jonge acteurs Yannick van de Velde en Quinten Schram gaan de hoofdrollen vertolken in de verfilming van het boek Brief voor de Koning. Dat heeft producent Eyeworks Egmond zaterdag gemeld. De opnames van de film onder regie van Pieter Verhoeff vinden dit najaar plaats.

Het boek Brief voor de Koning van Tonke Dragt werd onlangs uitgeroepen tot beste jeugdroman van de afgelopen vijftig jaar. Het verhaal vertelt over de 16-jarige Tiuri, die de opdracht krijgt een uiterst belangrijke brief naar koning Unauwen van het naburige Rijk te bezorgen. Dit wordt een avontuurlijke tocht, die hem naast onverwachte vijanden ook nieuwe bondgenoten brengt.

Acteur Yannick van de Velde vertolkt de rol van Tiuri. Quinten Schram speelt zijn trouwe kompaan Piak. Van de Velde (1989) is vooral bekend door zijn hoofdrol in de internationaal bekroonde jeugdfilm In Oranje. De jonge acteur ontving voor zijn spel in Amerika een Young Artist Award, een Oscar voor jonge acteurs.

Deel dit artikel