Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Wouter Bos: vertrouweling van Samsom

Home

Redactie

Wouter Bos. © ANP Kippa
Profiel

Wouter Bos, die 2 jaar geleden de politiek verliet, geldt als vertrouweling van Diederik Samsom, die op zijn beurt te boek staat als 'Bos-boy'.

Wouter Jacob Bos, geboren in 1963 en tegenwoordig partner bij accountants- en adviesbedrijf KPMG, begon zijn loopbaan bij Shell. In 1998 stapt Bos over naar de politiek. Hij wordt Tweede Kamerlid voor de PvdA. Twee jaar later wordt hij staatssecretaris van Financiën. In 2002 wordt Bos fractievoorzitter en door de PvdA-achterban gekozen tot partijleider. In het vierde kabinet van premier Jan Peter Balkenende is Bos tussen 2007 tot 2010 minister van Financiën en vicepremier. Begin 2010 treedt hij terug om meer aandacht aan zijn gezin te kunnen besteden. Hij draagt het PvdA-leiderschap over aan Job Cohen.

Bos was de belangrijkste persoon bij de aanpak van de kredietcrisis in Nederland. Hij is een vertrouweling van PvdA-leider Diederik Samsom, die jarenlang gold als een van de 'Bos-boys', de jonge PvdA-Kamerleden die tot de getrouwen van Bos behoorden. Bos is een echte campaigner, al slaagde hij er nooit in de PvdA de grootste te maken bij verkiezingen. Hij verloor van CDA-leider Jan Peter Balkenende in 2006 de verkiezingen, onder meer doordat die hem er in een harde campagne van beschuldigde te draaien en niet eerlijk te zijn.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie