Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

WK-brons voor mountainbikester Vink

Home

BOURG D'OISANS (ANP) - Elsbeth Vink is tijdens het wereldkampioenschap mountainbike marathon als derde geëindigd. De Nederlandse mountainbikester behaalde het brons achter de Zwitserse Petra Henzi en de Noorse winnares Gunn-Rita Dahle.

Bart Brentjens moest bij de mannen genoegen nemen met de vierde plaats, na twee zilveren en een bronzen plak. Op het loodzware parkoers over 100 kilometer (van Les Deux Alpes, via L'Alpe d'Huez naar Bourg d'Oisans) was de lange Limburger in het nadeel ten opzichte van de klimmers en de technisch vaardige mountainbikers. De titel ging in de Franse Alpen naar de Zwitser Ralph Naef, die drie weken geleden ook al Europees kampioen werd in deze discipline.

Het zilver werd gewonnen door de Colombiaan Leonardo Paez, terwijl de Belg Roel Paulissen het brons voor zich opeiste. Titelverdediger Thomas Frischknecht eindigde net voor Brentjens op de zesde plaats.

Voor Vink was het zondag de eerste WK-medaille sinds ze in 1995 begon met mountainbiken. Ze werd wel vier keer Nederlands kampioen. Bij de Olympische Spelen in Atlanta (1996) en Athene (2004) eindigde ze als vijfde. In 1991 was Vink wereldkampioen op de weg bij de junior-dames.

Deel dit artikel