Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Witte Huis verlaagt groeiverwachtingen VS

Home

Het Witte Huis verwacht dat de Amerikaanse economie dit jaar en in 2013 minder sterk zal groeien dan eerder werd geraamd. De werkloosheid in de Verenigde Staten zal juist iets sterker afnemen dan werd verwacht. Dat maakte de regering van de Amerikaanse president Barack Obama vrijdag bekend.

Het Office of Management and Budget van het Witte Huis rekent nu op een economische groei van 2,3 procent in 2012 en 2,7 procent volgend jaar. Eerder was dat nog 2,7 en 3 procent. De werkloosheid wordt voor dit jaar geraamd op 8 procent en 7,7 procent in 2013, tegen respectievelijk 8,9 en 8,6 procent eerder. Nu staat de werkloosheid in de VS op ruim 8 procent.

Het Amerikaanse begrotingstekort zal in dit boekjaar, dat loopt tot en met september, naar verwachting uitkomen op 1,21 biljoen dollar (ruim 980 miljard euro), oftewel 7,8 procent van het bruto binnenlands product, aldus het Witte Huis. Eerder werd gerekend op een tekort van 1,32 biljoen dollar. Voor 2013 wordt met de plannen van Obama een tekort voorspeld van 6,1 procent.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie