Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Winston Faerber voor tien wedstrijden uitgesloten

Home

ZEIST/DEN HAAG (ANP) - De tuchtcommissie van de KNVB heeft Winston Faerber van ADO Den Haag voor tien wedstrijden geschorst. De verdediger krijgt de zware straf opgelegd omdat hij in de wedstrijd tegen Cambuur scheidsrechter Bossen sloeg. Deze had hem even daarvoor uit het veld gestuurd. Bovendien zou Faerber bij het verlaten van het veld de vierde official hebben getrapt.

De speler heeft inmiddels één wedstrijd (tegen Dordrecht'90) toegekeken. Dit was het gevolg van de twee gele kaarten die hij in het betreffende duel kreeg. De totale straf opgelopen als gevolg van één wedstrijd bedraagt voor Faerber daardoor feitelijk een schorsing van elf duels. Als zijn straf is afgelopen, zijn er nog twee competitieduels te gaan. Dan volgt de na-competitie, met ADO.

Sinds 1991 sprak de tuchtcommissie niet meer zo'n zware straf uit. Destijds sloot zij Romano Sion voor tien duels uit. Op de “eeuwige ranglijst” van de langst gestrafte spelers staat Faerber nu op de derde plaats. ADO Den Haag legt zich neer bij de straf. Wel zei trainer Mark Wotte gemengde gevoelens te hebben. “Ik vind het buiten alle proporties. We bestrijden dat Winston de scheidsrechter wilde slaan.”

Deel dit artikel