Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Winnaar olympisch zilver pleegt zelfmoord

Home

Redactie

Jeret 'Speedy' Peterson © getty

Skiër Jeret 'Speedy' Peterson, vorig jaar zilveren-medaillewinnaar op het onderdeel freestyle bij de Olympische Winterspelen van Vancouver, is maandag op 29-jarige leeftijd overleden. De politie vond zijn lichaam in een afgelegen gebied in de Amerikaanse staat Utah.

De politie spreekt van zelfmoord. Voor zijn daad had 'Speedy' Peterson contact opgenomen met het alarmnummer 911. Bij zijn auto werd een afscheidsbriefje aangetroffen waarvan de politie de verdere inhoud niet wil onthullen.

Afgelopen vrijdag was Peterson in de staat Idaho aangehouden wegens rijden onder invloed.

Kleurrijk type
In de toch al niet om buitenbeentjes verlegen zittende discipline van het freestyleskiën ging Peterson door voor een kleurrijk type. Hij staat onder meer te boek als de uitvinder van de Hurricane-oefening.

Op de Olympische Spelen in Turijn, in 2006, eindigde hij op zijn onderdeel als zevende. Hij werd voor het eind van de Spelen naar huis gestuurd omdat hij op straat met een vriend in gevecht was geraakt.

Peterson had geregeld aangegeven problemen te hebben gehad met alcohol en depressie. Ook zou hij al eens zelfmoord hebben overwogen.

Deel dit artikel