Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Winklevoss-broers investeerden fors in bitcoin

Home

Redactie

Cameron en Tyler Winklevoss. © REUTERS

De Winklevoss-tweeling, die mede aan de wieg stond van sociaalnetwerksite Facebook, neemt opnieuw het voortouw bij een digitaal concept: de virtuele munteenheid bitcoin. De aandelen van de broers vertalen zich in zo'n 11 miljoen dollar 'echt' geld. Of dat was tenminste zo voordat de virtuele munteenheid eergisteren een diepe duik nam.

Toch hebben de broers Tyler en Cameron vertrouwen in hun investering. 'Mensen zeggen dat het een zeepbel is, maar op een bepaald moment zal dat verhaal veranderen en worden virtuele munteenheden een vaste waarde op de financiële markt, aldus Cameron.

Tyler legt het als volgt uit:  We hebben ervoor gekozen ons geld toe te vertrouwen aan een wiskundig systeem, dat buiten het bereik van politiek en menselijke fouten staat.'

De krant The New York Times zegt dat de bitcoin-portefeuille van de Winklevoss-broers onder de grootste is die er bestaan, en dat ze er erg voorzichtig mee zijn. Ze zouden de codes van hun aandelen op geheugensticks gezet hebben, die ze in kluizen in drie verschillende steden opborgen.

Speculaties
Niet iedereen ziet in bitcoin een veilige investering. 'Zeggen dat de investering gebaseerd is op speculaties is een groot understatement', zegt een expert.

Eergisteren nam de virtuele munteenheid nog een diepe duik: op enkele uren tijd zakte de recordwaarde van bitcoin van 260 dollar naar 130 dollar. Uiteindelijk klokte de waarde van de munt af op 160 dollar.

Lees verder na de advertentie
© AP

Deel dit artikel