Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Williamson blijft bij mening over gaskamer

Home

De Britse bisschop Richard Williamson blijft bij zijn mening dat er in de naziconcentratiekampen nooit gaskamers zijn geweest. Het is volgens hem de historische waarheid en het is daarom niet juist hem tot antisemiet te verklaren.

Een verslaggever van de Italiaanse krant Corriere della Sera hoorde hem dat dinsdagochtend zeggen in een ontmoeting met aanhangers van de zeer behoudende bisschop Marcel Lefebvre in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Williamson woont al vijf jaar in een naburig klooster, maar daar heeft hij zich op zijn kamer opgesloten. Paus Benedictus XVI hief zaterdag de excommunicatie van Williamson op.

De priesterbroederschap Pius X, waarin de aanhangers van Lefebvre zich hebben verenigd, heeft paus Benedictus XVI dinsdag om vergeving voor Williamsons uitlatingen gevraagd. Zij heeft de bisschop een spreekverbod opgelegd. In de brief aan Benedictus schrijft het hoofd van Pius X, Bernard Fellay, dat de uitlatingen van Williamson op geen enkele manier de opvattingen van de priesterbroederschap weerspiegelen. Fellay was evenals Williamson een van de vier bisschoppen wier excommunicatie het afgelopen weekeinde werd opgeheven.

Het Openbaar Ministerie in Regensburg onderzoekt of Williamson bij een bezoek aan de priesteropleiding van Pius X in de buurt van de Zuid-Duitse stad de wet heeft overtreden door de moord op zes miljoen joden te loochenen.

Interview met het Zweedse station SVT waarin Williamson het bestaan van de gaskamers ontkent.

Deel dit artikel