Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Willem Schoonen hoofdredacteur van Trouw

Home

Van onze verslaggever

Trouw heeft een nieuwe hoofdredacteur. Willem Schoonen, nu nog chef van de redactie economie, is gisteren benoemd. In een plenaire vergadering kreeg hij de massale steun van de redactie. Schoonen werkt 22 jaar bij Trouw. Hij is de opvolger van Frits van Exter, die sinds 1998 de leiding over de krant had, maar die functie in april neerlegde.

Schoonen (49) volgde het gymnasium in Apeldoorn en studeerde vervolgens milieuhygiëne in Wageningen. In 1985 begon hij bij Trouw als wetenschapsredacteur. Begin jaren negentig werd hij correspondent in Brussel om na zes jaar terug te keren naar de Amsterdamse redactie. Daar speelde Schoonen een grote rol bij de ontwikkeling van het dagelijkse katern de Verdieping, waar hij zes jaar de leiding over had. Drie jaar geleden werd hij chef van de redactie economie.

De nieuwe hoofdredacteur is niet van plan de formule van de krant radicaal te gaan veranderen. „Die formule is ijzersterk, dus daar ga ik niet te veel aan sleutelen. Wel wil ik meer lezers aan ons binden met nieuwe projecten, naast de papieren krant. Denk bijvoorbeeld aan websites voor specifieke doelgroepen, zoals de pas gelanceerde Schrijf!-site en Trouw Groen!.”

Zaterdag verschijnt in de Verdieping een interview met de nieuwe hoofdredacteur.

Deel dit artikel