Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Willem II redt 25e eredivisieschap op rij

Home

Willem II heeft het eredivisieschap gered. In de laatste wedstrijd van de play-offs kreeg Go Ahead Eagles in de verlenging klop, vooral van Mehmet Akgün.

Na de reguliere speeltijd stond het, net als vier dagen eerder in Deventer, 1-0. In de verlenging was invaller Mehmet Akgün met twee treffers beslissend (3-0).

Willem II brengt in het nieuwe seizoen de reeks eredivisieseizoenen op 25. Go Ahead Eagles gaat voor de vijftiende keer op rij in de eerste divisie voetballen. Met 1-0 haalde Willem II te weinig uit de normale negentig minuten, toen Go Ahead Eagles werd overspeeld. In de 26e minuut van de eerste helft schoot Frank Demouge met links de bal onhoudbaar in de kruising, 1-0. Eerder kregen Stef Nijland en Sergio Zijler betere kansen. Doelman Remko Pasveer kon ingrijpen bij de te zachte inzetten.

Scheidsrechter Bas Nijhuis, die veelvuldig affloot, zag in de overtreding van Wout Droste tegen Demouge geen strafschop. Na de openingstreffer zag Demouge een schitterende omhaal gekeerd door Pasveer. Bij nog twee vrije kansen schoten Zijler voorlangs en Said Boutahar over. De eerste seconden van de tweede helft had Willem II op 2-0 kunnen staan. Demouge bediende Nijland die van dichtbij inkopte. Pasveer redde in een reflex. De Deventer doelman ontwikkelde zich daarna tot de grote uitblinker, want hij bleef maar ballen tegenhouden.

Pasveer pakte schoten van Frank van der Struijk, Arjan Swinkels, Nijland (drie), Mitchell Donald, invaller Mehmet Akgün en ook weer van Demouge. Naarmate de tijd vorderde en de Tilburgse moed zonk, kreeg Go Ahead de eerste reële kansen. Rechterspits Jules Reimerink miste beide keren het doel. In de verlenging beschikte Eagles weer over spits Koen van der Biezen. De matchwinner in Deventer miste nu bij een voorzet en zag een schot geblokkeerd. Eagles leek beter in de extra tijd, maar Willem II scoorde onverwacht. Akgün tikte binnen vanuit de rebound en liet doelman Pasveer even later nog een keer kansloos.

Lees verder na de advertentie
Frank Demouge moest een week geleden nog geblesseerd het veld verlaten, vandaag hielp hij met een eerste treffer Willem II voor de eredivisie te behouden. (ANP)
(ANP)

Deel dit artikel