Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Wilders voelt zich behandeld als melaatse

Home

Geert Wilders is in het debat over de formatie van een nieuw kabinet fel van leer getrokken tegen CDA-leider Maxime Verhagen. Die wilde alleen over een coalitie van VVD, PVV en CDA praten als Rutte en Wilders eerst samen tot een akkoord waren gekomen. Wilders, die aangaf 'niets liever te willen dan regeren' weigerde dit. "Ik ben gekke Henkie niet."

Wilders voelt zich door de politieke elite behandeld als een 'paria en een melaatse'. "Nederland wil wel met terroristische clubs als Hamas en de Taliban spreken, maar niet met ons." Hij noemde de werkwijze van Verhagen dinsdagmiddag in de Tweede Kamer 'onbeschrijfelijk arrogant van het CDA tegenover anderhalf miljoen PVV-kiezers.'

De tirade van Wilders kwam hem op hoon vanuit de Kamer te staan. VVD-leider Rutte zei dat de PVV-leider vooral 'zielig aan het doen was', Femke Halsema (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66) stelden dat Wilders zelf was weggelopen bij de informatie. Rutte nodigde Wilders nogmaals uit om te komen praten over een rechts kabinet, maar die herhaalde dat hij pas wil onderhandelen als ook Verhagen aan tafel plaatsneemt. Verhagen zelf zweeg tijdens de inbreng van Wilders.

Deel dit artikel