Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Wilders: Van der Laan handlanger Mohammed B.

Home

den haag – - Geert Wilders vindt dat PvdA-minister Eberhard van der Laan en D66-leider Alexander Pechtold zich gedragen als ’politieke handlangers’ van Mohammed B., de moslimextremist die vijf jaar geleden Theo van Gogh vermoordde.

De uitlatingen van de twee politici dragen bij „aan een klimaat van haat en geweld tegen mij en de PVV”, aldus de PVV-voorman. „PvdA en D66 hebben blijkbaar niks geleerd van de moord op Pim Fortuyn”.

Wilders reageerde op uitlatingen van Pechtold in de Volkskrant en Van der Laan in De Pers, die Wilders en zijn partij achtereenvolgens typeren als extreemrechts en als een gevaar voor de rechtsstaat.

Wilders denkt dat dit ’demoniseren en verketteren’ komt omdat de angst voor het succes van de PVV groot is. „Als er ooit wat gewelddadigs gebeurt tegen mij of de PVV en haar aanhangers, dan weet iedereen vanaf nu dat Van der Laan en Pechtold aan een klimaat hebben bijgedragen waarin dat voor sommige gekken gerechtvaardigd leek, mede op grond van hun demoniserende opmerkingen.”

„Het is grof dat Wilders ons, Pechtold en mij, op een dag als vandaag in verband brengt met de moordenaar van Van Gogh”, laat Van der Laan in een reactie weten. „Wilders meet met twee maten. Zelf veroorlooft hij zich alles te zeggen. Anderen probeert hij de mond te snoeren. De vrijheid van meningsuiting is er voor iedereen.”

Alexander Pechtold vindt de uitlating van Wilders een „onzinnige complottheorie van iemand die in zijn eigen waanbeelden is gaan geloven”.

De PVV vergaderde gisteravond in een hotel in Arnhem. Zo’n tweehonderd anti-Wildersbetogers kwamen bijeen in het centrum van die stad.

Deel dit artikel