Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Wilders twittert nepfoto, collega's boos

Home

VAN ONZE REDACTIE POLITIEK

Geert Wilders heeft zich de woede van collega-politici op de hals gehaald door een foto rond te twitteren, waarop het lijkt alsof D66-leider Alexander Pechtold samen met radicale moslims actie voert.


De foto, al enkele jaren oud, is nep. De PVV-leider verstuurde de afbeelding samen met de tekst 'Pechtold demonstreert met Hamas-terroristen. Is dit de volgende stap?'


Diverse partijleiders spraken gisteren hun afschuw uit over de actie van Wilders. Jesse Klaver (GroenLinks) twitterde: 'Onverantwoord en laag. Wie nepnieuws tweet over de ander, gooit de eigen geloofwaardigheid te grabbel'.


Pechtold schreef de frustratie van zich af op Facebook: 'Vaak kan ik wel lachen om mensen die creatief zijn met plaatjes op internet. Maar deze keer niet. Niet omdat ik er zelf niet tegen zou kunnen, ik ben niet van suiker. Maar omdat het mensen op verkeerde ideeën kan brengen (...)Wilders hitst zo dus z'n aanhang op(...) Ook deze afbeelding zien mijn kinderen. De onrust, de vragen bij hen kan ik wel wegnemen. Maar in tijden van nepnieuws en alternatieve feiten is niet te overzien wat zo'n nepafbeelding verder voor gevolgen kan hebben. Laten we dit niet accepteren. Die streep trek ik vandaag.' De D66-fractievoorzitter denkt na over aangifte tegen Wilders.


De PVV'er raakte eind vorig jaar ook in opspraak, toen hij een nepfoto van Angela Merkel verspreidde, waarop de Duitse bondskanselier te zien is met bloed aan haar handen. Dat deed Wilders vlak na de aanslag op de Kerstmarkt in Berlijn. Ook toen kwam hem dat op kritiek van Pechtold te staan.

Deel dit artikel