Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Wilders en De Graaf: Sharia verbieden is heel goed plan

Home

Geert Wilders en Machiel de Graaf, fractievoorzitter Partij voor de Vrijheid in de Tweede Kamer en lijsttrekker PVV Eerste Kamer

Machiel de Graaf (L) en Geert Wilders (R). Foto: anp
Opinie

Roel Kuiper, ChristenUnie-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, deed onlangs een prachtig voorstel. Hij wil in onze Grondwet een verbod op de sharia, de islamitische wetgeving, vastleggen. André Rouvoet kan nog veel van Roel Kuiper leren.

Het is een belangrijk teken dat er  eindelijk een politicus van een zich  christelijk noemende partij is die inziet dat de islamitische wet een bedreiging vormt. De sharia is een sluipend gif, het grootste kwaad dat ons  bedreigt. Een verbod op de sharia in onze Grondwet zal een eind maken  aan alle uitingen van islamisering.

Westerse landen, waaronder ook  Nederland, staan shariapraktijken  toe. Eerst tolereerden we wat op het eerste gezicht aanvaardbare sharia- eisen leken, zoals halalmaaltijden  en vrouwen die hun haar bedekken.  Toen tolereerden we praktijken die  tegen onze beleefdheidsnormen ingaan, zoals islamitische mannen die  weigeren vrouwen een hand te geven. Al snel kwamen we terecht bij  shariapraktijken die regelrecht indruisen tegen de Nederlandse  rechtsorde, zoals polygamie. Zo glijden we af naar volledige islamisering  van onze samenleving. Stapje voor  stapje wordt ons westerse rechtssysteem vervangen door de sharia.

We zien sharia-infiltratie bij politie  en justitie. De politiekorpsen Haaglanden en Amsterdam-Amstelland  hebben cellen met stippen en windrozen die de richting van Mekka aangeven. Vrouwelijke agenten moeten  accepteren dat zij geen hand krijgen.  Een islamitische advocaat hoeft niet  op te staan voor rechters die de  rechtszaal binnenkomen.

We zien sharia-infiltratie bij defensie. Er zijn legerimams. Er worden  halalmaaltijden aangeboden in kantines. Er vindt overleg plaats om  moslimmilitairen tijdens de ramadan vrij te stellen van oefeningen.
We zien sharia-infiltratie in het onderwijs. Er zijn in ons land ruim 40 islamitische scholen. Openbare scholen gaan dicht op islamitische feestdagen. Een school in Weert serveert  halalvlees bij het kerstfeest omdat er  tien moslimleerlingen zijn.

We zien sharia-infiltratie in de  zorg. Moslims eisen dat mannelijke  dokters niet langer vrouwen behandelen. Er vinden in ons land maagdenvlieshersteloperaties plaats.

We zien sharia-infiltratie in de wereld van kunst en cultuur. Een schilderij van een biggetje van Sylvia  Bosch werd verwijderd van een expositie in Leerdam. Kunstenares Sooreh Hera werd bedreigd. 
Ook in het niet-islamitische deel  van onze samenleving sijpelt de sharia door. Cartoonist Gregorius Nekschot werd opgepakt omdat zijn tekeningen beledigend zouden zijn  voor moslims. Bouwvakkers in Almere mochten in de brandende zon  geen korte broeken meer dragen na  klachten van islamitische buurtbewoners.

Het shariasymbool bij uitstek is de  hoofddoek. Mensen die begrijpen  waar de islamitische hoofddoek voor  staat, worden door shariasocialisten  tegengewerkt. De inquisitie der linkse kerk, de Commissie Gelijke Behandeling, vindt dat het christelijke  Don Bosco-college in Volendam de  hoofddoek niet mag verbieden.

Het gaat niet alleen over vrouwen.  Het gaat ook over christenen, joden,  afvalligen, atheïsten en homo's. Het  gaat over ons allemaal. Voor het  overleven van onze waarden, onze  identiteit, onze cultuur, en onze vrijheid is het van eminent belang de  sharia in al zijn uitingen te verbieden: geen nieuwe moskeeën en  imams, geen islamitische scholen en  boerka's. Voor de sharia is geen  plaats in vrije samenlevingen. Een  shariaverbod moet er echt komen.

Lees verder na de advertentie
Machiel de Graaf van de PVV (L) en Roel Kuiper van de Christenunie (R) na afloop van het NOS-debat. Foto: anp

Deel dit artikel