Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Wiegel: geen recht op beledigen

Home

(Novum) - Het recht op beledigen is verwerpelijk. Dat heeft VVD-coryfee Hans Wiegel maandagavond gezegd in Amersfoort, waar hij de prijs 'heiden van het jaar' in ontvangst nam. PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, reikt de prijs jaarlijks uit aan een niet-christelijke politicus die zich toch inzet voor het sociaal-christelijke gedachtegoed.

Wiegel, oud-minister en voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, zei dat 'in een land van minderheden verdraagzaamheid noodzakelijk is'. "Je mag zeggen wat je wilt", zei de oud-minister. "Maar het geclaimde recht om te beledigen, is verwerpelijk." Wiegel doelt op uitspraken van partijgenoot Ayaan Hirshi Ali. Zij vindt dat de vrijheid van meningsuiting absoluut is.

Ruim twee weken geleden prees Hirsi Ali de publicatie van de spotprenten van de profeet Mohammed tijdens een persconferentie in de Duitse hoofdstad Berlijn. Daarbij beriep zij zich op het recht op vrijheid van meningsuiting. De politica noemde Europese media en journalisten die zich tegen de cartoons hebben uitgesproken 'hypocriet' en 'ruggengraatloos'.

Fractievoorzitter Jozias van Aartsen (VVD) prees de uitspraken van Hirsi Ali. Hij noemde haar zienswijze op het recht van beledigen 'woest goed'. Wiegel uitte daarop al zijn zorgen over de radicale koers die de VVD volgens hem inslaat, als de opvattingen van Hirsi Ali door de partij worden overgenomen.

PerspectieF-voorzitter Rogier Havelaar zei tijdens de prijsuitreiking dat Wiegel 'rust en evenwicht' brengt binnen de VVD. Wiegel kreeg onder meer een certificaat uitgereikt. "Een hele mooie prijs, alleen ik ben geen heiden. Ik ben misschien een agnost."Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie