Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

West Ham United in IJslandse handen

Home

(Novum/AP) - West Ham United is definitief overgenomen door de uit IJsland afkomstige zakenman Eggert Magnússon. Dinsdagmorgen ging 83 procent van de aandeelhouders van de club akkoord met zijn overnamebod. Magnússon bood met zijn landgenoot Björgólfur Gudmundsson 85 miljoen pond (125,8 miljoen euro) om de 'Hammers' in handen te krijgen.

West Ham United is verheugd om de overname bekend te maken, stelt de club uit oost-Londen op de eigen website. "Het aanbod zal de waarden en geschiedenis van West Ham als leidende club in Londen in de toekomst blijven beschermen", verklaart voorzitter Terry Brown. "Eggert Magnússon is volledig toegewijd om de ervoor te zorgen dat de club zowel op als buiten het veld succesvol blijft."

Magnússon is momenteel ook voorzitter van de nationale voetbalbond van IJsland. West Ham staat momenteel zestiende in de Premier League. De club tastte deze zomer diep in de buidel om de Argentijnse voetballers Carlos Tévez en Javier Mascherano naar Londen te halen. De nieuwe eigenaar wil in januari versterkingen halen en de club na de Olympische Zomerspelen van 2012 van het huidige Upton Park naar het olympisch stadion in Londen verhuizen.

Deel dit artikel