Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Werknemers Portugese supermarkt eisen Nederlands minimumloon

Home

Redactie

Een supermarkt in Portugal. © afp

De werknemers van de Portugese supermarktketen Pingo Doce vinden dat zij recht hebben op het Nederlandse minimumsalaris, aangezien hun werkgever zich om fiscale redenen in Nederland gaat huisvesten. Ze zouden dan per maand bijna 1500 in plaats van 500 euro verdienen.

Pingo Doce is een joint venture van Ahold. Met de vestiging van het hoofdkantoor in Nederland ontduikt de Portugese keten de hoge Portugese belastingen, want die in Nederland vallen gunstiger uit. Alexandre Soares dos Santos, de op één na rijkste man van Portugal, blijft wel eigenaar.

Werknemers vragen nu ook om het Nederlandse minimumloon. Ze hebben hiervoor een Facebook-pagina opgericht: 'Salário Mínimo holandês para os trabalhadores do Pingo Doce'. Volgens de werknemers is de reeds steenrijke eigenaar er met de vestiging in Nederland op uit om de winstmarge van het bedrijf te verhogen, door toch de lonen laag te houden.

Deel dit artikel