Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Werk van Sierk Schröder gestolen

Home

Bij een inbraak in een woning in Wassenaar in de nacht van donderdag op vrijdag zijn 25 schilderijen, aquarellen en tekeningen van schilder Sierk Schröder buitgemaakt. De werken werden gestolen uit de woning van een hoogbejaard echtpaar.

Alle 25 werken zijn van de hand van Schröder. Bij de gestolen stukken zit een klein olieverfportretje van een slapende baby en enige tekeningen van het sterfbed van de moeder van de kunstenaar.

De gestolen werken maken deel uit van de privé-collectie van het echtpaar. Volgens de politie zijn de eigenaren 'bijzonder gehecht' aan de stukken. Zij hebben van de inbraak zelf niets gemerkt, maar zijn nadien 'erg geschrokken'.

De 96-jarige Schröder is vooral bekend als portretschilder. Tussen 1945 en 1985 portretteerde hij vele prominenten, zoals KLM-grondlegger Plasman en Nobelprijswinnaar Tinbergen. In de Tweede Kamer hangt een schilderij dat hij van koningin Beatrix maakte.

Deel dit artikel