Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Wereldtop in Den Haag over antibiotica

Home

Redactie

Steeds meer bacteriën zijn resistent voor antibiotica © anp

In het Haagse Vredespaleis komen eind juni ministers uit de hele wereld bijeen om de gevolgen en de aanpak van onzorgvuldig antibioticagebruik te bespreken. Dat maakte minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vandaag bekend in Genève, waar zij de jaarlijkse algemene vergadering van wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bijwoonde.

Door slordig en onzorgvuldig gebruik van antibiotica worden steeds meer soorten bacteriën resistent voor antibiotica. Daardoor zijn infecties als hersenvliesontsteking of longontsteking in de toekomst mogelijk niet meer te bestrijden. Schippers zet zich al lange tijd in om de aanpak van antibioticaresistentie wereldwijd te verbeteren. Zij wil duidelijk maken dat bacteriën nu eenmaal niet bij de landsgrenzen stoppen.

'Of je nu in een sloppenwijk in Azië woont of in Amerika in een duur top-ziekenhuis een cosmetische operatie ondergaat, deze bacteriën discrimineren niet. Als we dit probleem niet wereldwijd aanpakken, gaan we er een grote prijs voor betalen. Een blaasinfectie wordt ongeneeslijk en een knieoperatie levensbedreigend. Dit is geen apocalyptische fantasie, maar een werkelijke dreiging', aldus Schippers.

Lees verder na de advertentie
Minister Edith Schippers © anp

Deel dit artikel