Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Wereldreis van koppel eindigt zelfde dag al met motorpech

Home

Archieffoto. © ANP

Een Australisch stel dat vandaag met de zeilboot vanuit Vlissingen vertrok voor een wereldreis, is niet ver gekomen. Midden op de Westerschelde kreeg de boot motorpech. De KNRM in Breskens moest te hulp schieten.

Het echtpaar durfde met de harde wind niet op het zeil terug naar de haven. Een reddingsboot schoot te hulp en begeleidde het zeiljacht naar de havenmonding van Breskens. Volgens de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij waren de Australiërs zo blij met de hulp dat ze een 'mooi' bedrag doneerden.

Onstuimige dag
Het was vandaag een onstuimige dag op het water. De Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) heeft zo'n 15 meldingen gekregen van mensen die op het water in de problemen waren gekomen. Vooral de harde wind gooide roet in het eten.

Met name op binnenwater moest er naar surfers worden gezocht. Bootjes kregen motorproblemen of liepen aan de grond. Op de Lek maakte een schip water. Een zeilboot zonk op het IJmeer, maar de acht opvarenden konden worden gered.

De KNRM waarschuwt dat er ook zondag op het water nog sprake is van harde wind. 'Met dit soort windkracht en de lage temperatuur van het water is het zaak dat we er zo snel mogelijk bij zijn', aldus een woordvoerder.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie