Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Wenger ziet wel iets in Van Persie

Home

ROTTERDAM – Robin van Persie voetbalt vanaf volgend seizoen voor Arsenal. De jonge Feyenoorder is een vierjarig contract overeengekomen met de landskampioen van Engeland.

,,Ik had afgelopen vrijdag in Londen een uitstekend gesprek met onder anderen trainer Wenger”, lichtte Van Persie toe. ,,Hij zei tegen me, dat hij me rustig wilde brengen. Wenger wil me als spits of achter de spits inzetten. Hij ziet in mij gelukkig geen linksbuiten. Ik hield een goed gevoel aan dat gesprek over. Ik ben vereerd om voor een grote club als Arsenal te mogen spelen.”

Feyenoord en Arsenal rondden gisteren de details over de afkoopsom af. Het contract van Van Persie met Feyenoord liep af in de zomer van 2005. De clubs gaven de hoogte van de transfersom niet prijs, maar volgens de BBC krijgt Feyenoord 3,5 miljoen euro.

Wenger zei tegen Van Persie (20) dat hij niet meteen op een basisplaats moet rekenen. ,,Maar de topclubs in Engeland doen aan vier competities mee. Dus ik kom echt wel aan spelen toe. Ik moet in de toekomst de rol van Dennis Bergkamp gaan overnemen. Volgens Wenger blijft Dennis nog een jaar. Dat is mooi, ook voor mij. Hij kan me goed helpen op weg naar de top.”

Manager Arsene Wenger van Arsenal roemde de nieuwe aanwinst: ,,Hij heeft een geweldige linkervoet, kan schitterende voorzetten geven en heeft een fantastisch spelinzicht. Hij is een veelzijdige voetballer die ik als een versterking van de selectie zie.” Van Persie zal officieel op 17 mei 'Gunner' worden en mag zich dan ploegmaat noemen van illustere voetballers als Henry, Vieira, Pires en Bergkamp. Op die dag gaat de internationale transfermarkt open. Hij meldt zich in juli op Highbury, als de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar begint.

Van Persie debuteerde in het seizoen 2001-2002 in het eerste van Feyenoord. Daarvoor speelde hij voor de jeugdelftallen van Feyenoord en Excelsior. In veertig competitieduels scoorde hij veertien keer.

Deel dit artikel