Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Welke Nederlanders komen vandaag in actie?

Home

Redactie

De olympische judoka Dex Elmont en zijn broer Guillaume (R) tijdens de uitzwaaibijeenkomst voor de olympische judoka's door de leden van judovereniging Kenamju. © ANP

Na het goud van wielrenster Marianne Vos hoopt Dex Elmont Nederland vandaag aan de eerste judomedaille bij de Olympische Spelen te helpen. De 28-jarige geboren Rotterdammer is in de klasse tot 73 kilogram vice-wereldkampioen en wil nu ook in Londen laten zien tot de besten te behoren.

Elmont neemt het in zijn eerste partij op tegen de Ghanees Emmauel Nartey. Het judotoernooi begint om 10.30 uur Nederlandse tijd.

De Nederlandse hockeymannen beginnen ook aan de Olympische Spelen. Om 17.00 uur (16.00 uur in Engeland) is India de eerste opponent van het team van bondscoach Paul van Ass. De Oranje hockeyvrouwen begonnen het evenement zondag met een zege van 3-0 op België.

Als het weer het toelaat komt ook tennisser Robin Haase in actie. Door de aanhoudende regen werd zijn partij tegen de Fransman Richard Gasquet zondag verplaatst naar maandag. Haase moet ook zijn partij in het dubbelspel, met Jean-Julien Rojer, nog spelen.

Lees verder na de advertentie
Om de tijd te doden deelt tennisser Robin Haase handtekeningen uit, die hij op een tennisbal zet. Door aanhoudende regenval zijn alle wedstrijden op Wimbledon voorlopig uitgesteld. Zo ook de twee partijen die voor Haase staan geprogrammeerd. © anp
© anpHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie