Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Weinig hoop op overlevenden na ongeluk sleepboot

Home

OSLO (ANP) - Reddingswerkers hebben de hoop vrijwel opgegeven dat zij nog overlevenden zullen vinden na het kapseizen van de Noorse sleepboot in de noordelijke Noordzee. Dat meldde een woordvoerster van de Britse kustwacht vrijdag.

Duikers bijgestaan door helikopters hebben in het ijskoude zeewater de hele nacht gezocht naar vijf vermiste bemanningsleden. Het vermoeden bestaat nu dat de vijf zijn ingesloten in het gekapseisde schip.

Duikers zullen nu proberen het schip binnen te gaan. Dat is een zeer lastige operatie omdat het schip vrijwel ondersteboven ligt. Er bestaat een minieme hoop dat de opvarenden in een luchtbel met genoeg zuurstof zitten.

Zeven mensen gered

Bij het ongeluk donderdagavond kwamen zeker drie Noorse bemanningsleden om het leven. Zeven opvarenden konden worden gered.

Het schip, de Bourbon Dolphin, kapseisde 120 kilometer ten noorden van de Shetland-Eilanden boven Schotland. Waarom de boot kapseisde is niet nog niet bekend.

Deel dit artikel