Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Weigeraars achterin kerk tijdens inhuldiging

Home

Fred de Graaf, voorzitter van de Verenigde Vergadering. © anp

Kamerleden die weigeren tijdens de inhuldiging opnieuw de eed af te leggen aan koning Willem-Alexander moeten het doen met de minste plekken in de Nieuwe Kerk. 'Weigeraars zitten achteraan', zegt Eerste Kamervoorzitter Fred de Graaf in De Telegraaf.

De Graaf is voorzitter van de Verenigde Vergadering waarin koning Willem-Alexander wordt ingehuldigd. Daarmee heeft hij het voor het zeggen wat betreft de gastenlijst. De Kamerleden die wel de eed afleggen zitten dichterbij én op alfabetische volgorde. 'Anders moeten de camera's zo door de kerk heen en weer zwaaien om hen te vinden', verklaart De Graaf.

Over de muziek tijdens de inhuldiging wil De Graaf nog niet al te veel loslaten. 'Het Amsterdams Kinderkoor zingt een speciaal lied van Herman van Veen, begeleid door de vier strijkers van het Matangi Kwartet. De rest van de muziek is nog een verrassing. Het zal in ieder geval een klassieke inslag hebben. Je kunt natuurlijk geen hoempapamuziek spelen bij de inhuldiging van de koning, dat begrijpt iedereen.'

Deel dit artikel