Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Weg in eigen land

Home

Marleen van Swigchem

Bibliotheekgeheimen

Binnenhof

Woensdag begint het Binnenhof Festival, het jaarlijkse Haagse volksfeest -dit keer met extra aandacht voor de nieuwe EU-lidstaten. Woensdag een interculturele avond, met het Variété der Volkeren, donderdag een dans avond met onder andere het Nederlands Dans Theater, en vrijdag een muziekavond waarbij het Residentie orkest zijn medewerking verleent aan een nieuwe compositie voor DJ en orkest. Steeds 20.30-22.15 uur op het Binnenhof. euro6, passepartout euro15, www.binnenhoffestival.nl

Nibelungen

Ook in Den Haag 45 meter Nibelungen in de Pulchri Studio, een monumentaal schilderwerk van Richard van der Spek, geïnspireerd op Richard Wagners grote operacyclus Der Ring des Nibelungen. Te zien t/m 12 september, di-zo 11-17u. Op 27/8 houdt de voorzitter van het Wagner Genootschap een (muzikaal geïllu streerde) lezing (www.pulchri.nl).

Bloemen (4x)

Bij Moerheim in Dedemsvaart zijn dit weekend 25 nieuwe La thyrussoorten te zien (en te ruiken). Za 9-17, zo 13-17 uur (gratis).

In Leersum start morgen om 14 uur het (52ste) bloemencorso. Met vuurwerk toe, vanaf 22 uur. Zondag om 11 uur worden de wagens tentoongesteld op de Hoflaan. Vanaf 13 uur donderdagochtend zijn vrijwilligers bezig met het leggen van een 500 vierkante meter groot begoniatapijt op de Rode Steen in de Hoornse binnenstad (om 7 uur beginnen de eerste voorbereidingen al). Via een speciale loopbrug te bewonderen t/m 29/8.

Tijdens het Utrechtse Dahlia-feest (26-29/8) in de botanische tuinen op Fort Hoofddijk kunt u de 'Omega' aantreffen, met een doorsnee van wel 32 cm.

Steen op Schiphol

Vanaf maandag presenteert Rijksmuseum Amsterdam Schiphol een tentoonstelling over de Gouden-Eeuwschilder bij uitstek Jan Steen (1626-1679). 'Dansles van de poes', 'De aanbidding van de herders', -acht schilderijen in totaal. Samen met andere Hollandse meesters t/m 21/12 te zien op de Holland Boulevard (tussen E- en F-pier, 07-20 uur, gratis).

Gerij op Urk

De Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij organiseert morgen op Urk een wedstrijd voor de mooiste equipages van de ongeveer 3000 antieke rijtuigen in particulier bezit die Nederland telt. Beoordeeld wordt onder andere de overeenstemming van rijtuig en aankleding.

Dijkentocht

De Dordtse Dijkentocht is veelzijdige dagtocht: u stapt bij het Biesboschcentrum met uw fiets aan boord, vaart naar de Oosthaven van het Eiland van Dordrecht, daar wandelt u een stuk, dan volgt de lunch, en daarna een eind fietsen door de Biesboschpolders. Woensdag en 1/9 (euro25,75 all-in, excl. fiets) 078-6305353. Een rustiger alternatief vormt de dagtocht naar Geertruidenberg, 16 en 30/9, euro16,-.

Amsterdamse muziek

In het Centrum van Amsterdam doen morgen 25 draaiorgels mee aan het Draaiorgelfestival. Te beginnen bij het Stadhuis op het Waterlooplein om 10.30 uur. Ook in Amsterdam: het Prinsengrachtconcert, morgenavond, het traditionele hoogtepunt van het Amsterdamse grachtenfestival.

Deel dit artikel