Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Weermannen vluchten tijdens uitzending de kelder in om tornado

Home

Redactie

Video

Presentatoren van het lokale televisiestation KSN3 uit Texas hebben gisteren noodgedwongen een televisieuitzendig moeten staken om te kunnen schuilen voor een tornado die recht op de studio afkwam.

Terwijl de camera's gewoon blijven draaien loopt weerman J.D. Rudd het beeld uit om een veilig heenkomen te zoeken. Een stem vanachter de camera zegt: 'Weet je J.D., ik heb dit in geen twintig jaar gezegd, maar het is ook voor ons tijd om te gaan.'

Terwijl de radarbeelden van de storm gewoon geprojecteerd blijven worden, zegt de stem. 'Het lijkt erop dat het voor ons allemaal tijd is om naar de schuilkelder te gaan', waarna hij anderen streng toespreekt: 'Ga naar de schuilplaats nu meteen. Allemaal, we moeten gaan!'

Weinig schade
Alle medewerkers van het station haastten zich daarop naar de kelder. De zender verzorgde al uren zijn uitzendingen vanuit de stad Wichita, die midden in het pad van de tornado lag. Vlak voordat de tornado de studio's zou raken, trok de storm op, waardoor de uitzendruimtes zonder grote schade de storm doorstonden.

Duizenden mensen kwamen zonder stroom te zitten door de tornado, maar er vielen in Wichita geen doden of gewonden.

Deel dit artikel