Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Weer vier doden bij protesten in Nepal

Home

kathmandu - Nepalese politietroepen hebben gisteren tijdens protesten in de zuidoostelijke stad Chandragadi ten minste vier betogers doodgeschoten en verscheidene verwond. De betoging werd gehouden in strijd met een samenscholingsverbod dat de regering van koning Gyanendra heeft afgekondigd. De koning greep in februari 2005 de macht en zette het parlement buiten spel omdat die volgens hem te weinig weerwerk bood tegen de maoïstische rebellen.

Voor vandaag heeft de oppositie een grote protestdemonstratie gepland in Kathmandu. Ditmaal doen niet alleen honderdduizenden burgers doen mee, maar ook vertegenwoordigers van grote industrieën en overheidspersoneel. De private Nepalese vliegmaatschappijen zetten voor een dag alle vliegtuigen aan de grond.

De speciale vertegenwoordiger in Nepal van het Hoge Commissariaat voor de Rechten van de Mens, Ian Martin, waarschuwde in Genève dat door het harde optreden van leger en politie in Nepal de mensenrechtensituatie daar snel aan het verslechteren is.

Deel dit artikel