Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Weer turbulentie binnen PVV

Home

Archieffoto van Van Bemmel © anp

In de PVV-fractie is vrijdagavond opnieuw onrust ontstaan. Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel stapte eruit, nadat hij te horen had gekregen dat hij niet of niet hoog genoeg op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen staat.

Die lijst wordt zaterdag bekendgemaakt. Eerder deze week splitsten Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven zich al af. Ze haalden daarbij fel uit naar PVV-leider Geert Wilders. In maart begon de uittocht met het vertrek van Hero Brinkman. Met het opstappen van Van Bemmel houdt de PVV nog 20 zetels over.

'Onvoldoende gewaardeerd' 
'Twee jaar hard werken in de Tweede Kamer niet voldoende gewaardeerd door PVV. Inmiddels heb ik me ook afgesplitst', twitterde Van Bemmel vrijdagavond. Hij was niet bereikbaar voor commentaar. Wilders legde Van Bemmel in november 2010 een tijdelijk spreekverbod op. Dat was bedoeld als straf, omdat Van Bemmel had verzwegen dat hij ooit was veroordeeld voor valsheid in geschrifte, waarvoor hij een boete van 500 euro had gekregen.

Voor Eric Lucassen is het ook einde oefening bij de PVV. Hij keert na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer. Lucassen kwam vrij kort na zijn aantreden als Kamerlid in opspraak. Hij had een veroordeling voor ontucht met een ondergeschikte bij de landmacht verzwegen.

Gigantische mokerslag
Ook een andere bekende PVV'er, Richard de Mos, zei dat hij niet op de kandidatenlijst staat. Hij sprak van een 'gigantische mokerslag' en zegt met 'veel vraagtekens te zitten'. In een kort telefoongesprek liet Wilders hem weten dat de partij wil vernieuwen en verjongen en dat De Mos (36) daar niet bij past. De Mos is ook gemeenteraadslid in Den Haag. Wilders heeft De Mos gevraagd voor de PVV in de gemeenteraad te blijven. De Mos moet daarover nadenken.

De Tweede Kamer is nu met zomervakantie en heeft aansluitend een verkiezingscampagne in de aanloop naar de verkiezingen op 12 september. De eerstvolgende vergadering van de Kamer is op 18 september, Prinsjesdag. De nieuw gekozen Kamer wordt diezelfde week geïnstalleerd.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie