Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Weer onrust en felle protesten in het Marokkaanse Rifgebied

Home

Redactie

Beeld van de protesten van 20 juli in het Marokkaanse Rifgebied waarbij demonstranten slaags raakte met de politie en demonstrant El Atabbi in coma raakte. Sinds zijn overlijden lijken de protesten nog feller te zijn geworden. © AFP

In Marokko zijn gisteren opnieuw demonstranten en politie met elkaar op de vuist gegaan. De protesten vonden plaats in Arouit, een stad in het noordoosten van Marokko. Tientallen Hirak-betogers, die opkomen voor een betere behandeling van Marokkanen in het Rifgebied, zouden zijn opgepakt.

Vorige week overleed jonge demonstrant Imad El Attabi. Sindsdien lijken de protesten alleen maar feller te zijn geworden. El Atabbi lag sinds 20 juli in coma na een gewelddadige confrontatie met de oproerpolitie, waarbij traangas werd ingezet. Hij is de eerste overledene sinds het begin van de demonstraties.

Lees verder na de advertentie

Al sinds oktober is het onrustig in het Rifgebied. De bewoners zijn ontevreden over de economische problemen in het gebied, en voelen zich achtergesteld bij de rest van Marokko. Gisteren gooiden demonstranten stenen naar agenten en werden auto’s in brand gestoken. De politie treedt gebruikelijk hard op tegen de demonstraties.

Op sociale media duiken beelden op van gisteren waarop agenten te zien zijn die met wapenstokken door de straten lopen en van bebloede demonstranten.

Deel dit artikel