Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Weekendje weg? Dat kan in de villa waar de Oostenrijkse vicekanselier Strache zijn geheime deal sloot

Home

Redactie

Vicekanselier Heinz-Christian Strache maakt bekend dat hij zijn functies neerlegt. © EPA

Een weekeinde doorbrengen in de ‘legendarische Strache-villa’. Lezers van de Oostenrijkse tabloid Österreich kunnen bij een prijsvraag een overnachting winnen in de vakantiewoning op Ibiza waar hun voormalige vicekanselier Heinz-Christian Strache (FPÖ) stiekem is gefilmd. 

De beelden die al in 2017 zijn gemaakt, hebben in Oostenrijk geleid tot een regeringscrisis. Op de video was te zien hoe het FPÖ-kopstuk met een vrouw praat die zich als een vermogende Russin voordoet. Strache leek bereid te zijn haar overheidsopdrachten te gunnen in ruil voor hulp bij de verkiezingscampagne. De dame zou dan de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung kopen.

Lees verder na de advertentie

De ‘Strache-villa’ op het Spaanse eiland blijkt nog op verhuursite Airbnb te staan voor 800 tot 1100 euro per nacht.

De rel pakt ook goed uit voor de Nederlandse popgroep Vengaboys. Hun nummer ‘Going to Ibiza’ uit 1999 stond plotseling bovenaan de Oostenrijkse iTunes-hitlijst. Het lied werd zaterdag, toen Strache de regering verliet, door duizenden linkse tegenstanders van de rechts-nationalistische FPÖ gezongen op het Ballhausplatz in Wenen. 

Lees ook:

Oostenrijk vervroegd naar de stembus na schandaal rond FPÖ

De Oostenrijkse coalitie valt over een filmpje. FPÖ-leider Strache verkocht zich daarin aan een Russische zakendame.

Deel dit artikel