Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Website looft prijs uit voor ’wereldvreemde christenen’

Home

Van onze redactie religie & filosofie

amsterdam – Alle ’gristelijke rariteiten’ van dit jaar zijn voor de christelijk-satirische website Goedgelovig.nl reden om de Gouden Bikini 2007-verkiezing te organiseren. De prijs is vernoemd naar het, volgens de site, favoriete kledingstuk van het Utrechtse ChristenUnie-raadslid Mirjam Bikker. Winnaar is die Nederlandse christen of christelijke organisatie die zich het afgelopen jaar op de ’meest wereldvreemde manier heeft onderscheiden.’

Bezoekers kunnen stemmen op genomineerden als de ChristenUnie, vanwege haar claim op ’moreel leiderschap’ en op de rooms-katholieke kerk, omdat die Wim Eijk tot nieuwe aartsbisschop heeft benoemd. Ook de EO maakt kans op de digitale bokaal met daarop een gouden bikini.

Goedgelovig.nl mist humor en relativeringsvermogen onder christenen, zegt een woordvoerder. „Er is humor, maar vaak heel braaf. Veel christenen zitten christelijk te zijn in hun eigen subcultuurtje. Af en toe halen ze uit naar de boze buitenwereld, als er iets langs komt dat volgens hen niet door de beugel kan.”

Gelovigen zouden volgens de woordvoerder volwassener en maatschappelijk en cultureel geëngageerd moeten worden.

Deel dit artikel