Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Webfish Award 2008 voor Goedgelovig.nl en Oikos

Home

Van onze redactie religie & filosofie

amsterdam – De satirische site Goedgelovig.nl en de website van Oikos, oecumenische organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, zijn gisteren uitgeroepen tot winnaars van de Webfish Award 2008.

De prijs voor de beste website van een Nederlandse christelijke organisatie of particulier werd voor de eerste keer uitgereikt door de Ikon en de Protestantse Kerk in Nederland. De winnaars mogen de Webfish – een afbeelding die refereert aan het Ichthussymbool – op hun site zetten.

In de categorie ’organisaties’ ging de eerste prijs naar Stichting Oikos. De jury roemde haar internetpagina vanwege de sprekende vormgeving en foto’s, de eenvoudige navigatie en de helder geschreven teksten.

In de categorie ’particulier’ won Goedgelovig.nl, vanwege de volgens de jury originele invalshoek. De site biedt ’kerkelijk nieuws met een kwinkslag’ en wil de satirische kant van ’gristenen’ laten zien.

Dat gebeurt ondermeer in de rubriek ’Dubbelgangers’, waarbij ’BG-ers’ (’Bekende Gristenen’) worden vergeleken met hun niet-christelijke evenbeeld.

De redactieleden van Goedgelovig wensen anoniem te blijven. Daarom namen zij hun prijs niet zelf in ontvangst.

Een van de redacteuren liet gisteren per e-mail weten dat hij blij was met de nominatie. De redactie van Goedgelovig was door de Ikon uitgenodigd om mee te dingen naar de prijs. „Het is verrassend dat we zijn opgevallen.”

Goedgelovig.nl wil volgens de woordvoerder vooral ’het satirische en zelfrelativerende vermogen’ van de Nederlandse christenen aanspreken. „We houden niet van smal denken, wij geven de voorkeur aan authentiek geloof. We willen prikkelen.”

Dat er een aanmoedigingsprijs voor christelijke websites in het leven is geroepen, vindt de anonieme redacteur een goede ontwikkeling. Maar over de vormgeving van de prijs is hij minder enthousiast.

„Zo’n vreselijk kitscherige bumperstickervis is een enorm cliché. Misschien dat er ook eens een andere prijs kan worden uitgereikt voor christelijke websites? We hadden minstens op kaartjes voor Herman Finkers gehoopt. Of een reisje naar New York.”

Deel dit artikel