Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Wat gebeurt er met de artikelen van Perdiep Ramesar?

Home

Redactie

Het gebouw in Amsterdam waarin de redactie van Trouw is gevestigd. © Patrick Post

Trouw heeft vorig weekend bekendgemaakt 126 artikelen van ex-redacteur P. Ramesar in te trekken. Maar dat wil niet zeggen dat ze, zoals op verschillende plaatsen de afgelopen dagen is gesuggereerd, nooit meer ergens te vinden zijn.

De artikelen blijven op verzoek beschikbaar voor onder meer journalistiek wetenschappelijk onderzoek, omdat ze onlosmakelijk onderdeel uitmaken van de geschiedenis van de krant.

Ook in het papieren krantenarchief van het Persmuseum blijven de artikelen terug te vinden. Wel zijn ze van de site afgehaald en verdwijnen ze uit openbare digitale archieven, omdat de krant voor de betrouwbaarheid van de artikelen niet langer kan instaan.

Trouw kiest niet voor de oplossing die de New York Times koos na het bedrog van hun journalist Jayson Blair om de artikelen online beschikbaar te houden, maar met een aantekening erbij. Zo'n annotatie kan bijvoorbeeld bij een herziening van de website, ook weer verloren gaan. Trouw wil er zeker van zijn dat de artikelen waarvoor ze niet meer kan instaan ook niet meer online beschikbaar zijn.

De artikelen die uit het archief zijn gehaald kunt u hier terugvinden.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel