Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Was 'Ja, ik wil een miljonair!', kijkersbedrog?

Home

Jeroen den Blijker

Miss Bambi wist niet hoe ze het had. ,,Ik stikte bijna in mijn koffie toen ik het las'', vertelde de Hasseltse drag queen met roze pruik gisteren in de Vlaamse krant Het Belang van Limburg. ,,Stefan Kerkhofs was toch homo?''

Homo? Kerkhofs, hoofdprijs van het RTL4-programma 'Ja, ik wil... een miljonair!' ziet dat zelf anders. In het tv-programma 'Barend & Van Dorp' erkende de Belg maandagavond weliswaar dat hij in het verleden 'ervaringen' heeft opgedaan met hetzelfde geslacht. Maar nu is hij toch echt gevallen voor 'zijn Coby'.

De platinablonde Coby Bos, die zondagavond op de tv nog amechtig stamelde dat Kerkhofs helemaal haar type was, hoorde het 'nieuws' in de huwelijksnacht. Maar wakker lag ze er niet van, getuigde ze aan tafel bij 'Barend & Van Dorp. ,,Ik val ook op jongens'', lachte ze dapper. En, zo onthulde Stefan gisteren in Het Belang van Limburg ,,Coby heeft zelf ook avontuurtjes gehad met vrouwen.'' Het 'echtpaar' viel dus van rond vieren 'gelukkig maar doodmoe' in slaap. Door alle emoties kwam het er niet van het huwelijk die nacht te consumeren, meldt de krant volledigheidshalve.

Bij 'Barend & Van Dorp' zat Coby Bos maandag in ieder geval als een verregend vogeltje aan tafel. Ze was niet geheel lekker. Van alle emoties, hè. Want haar moeder, die op de Veluwe woont blijft het verwerpelijk vinden, dat tv-sprookje. Bovendien: er komt ook bijzonder veel op je af als je meedoet in het circus dat tv heet.

Bos wil het in ieder geval proberen, met Kerkhofs. Natuurlijk, ze is 'getrouwd' -of beter: in ondertrouw gegaan, want het officiële huwelijk wordt binnenkort in Amerika voltrokken. Maar samenwonen? Daarvoor is het veel te vroeg. Eerst op huwelijksreis. Daarna zien we wel verder.

Maar Kerkhofs, die zich vooral opgaf omdat hij 'graag kinderen ziet', heeft de hoop inmiddels op een behoorlijk huwelijk al opgegeven. ,,Ik ga eerlijk zijn: de kans dat deze relatie slaagt is bijna nul. Voor mij is het een blind date waar een wettelijk verhaal aan vasthangt. Het is eenvoudig: ik heb een perfect leven en kan doen en laten wat ik wil. Ik ben niet van plan dat op te geven. Als Coby daarmee niet tevreden is, betekent dat einde verhaal'', tekende Het Belang van Limburg uit zijn mond op.

Is 'Ja, ik wil... een miljonair!' kijkersbedrog? Producente Marijke Schaaphok van Van den Ende verdedigt haar tv-bruidspaar met verve. ,,Dat wordt zeker wel wat tussen Coby en Stefan. Let maar op.'' Volgens haar is met het 'sprookjeshuwelijk' helemaal niets mis. Bruid en bruidegom hebben in het verleden hoogstens wat geëxperimenteerd. Met een dikke streep onder verleden. ,,Coby heeft dat zelf gezegd, tijdens haar verblijf in Zuid-Frankrijk, waar wij met de camera bij waren. En iedereen bij Van de Ende kende dat verhaal van de miljonair. Wij nemen toch geen risico's? Ik heb Stefan hoogstpersoonlijk nog ontzettend doorgezaagd: 'Jongen, ben jij homo?' En Stefan legde mij toen, heel open en eerlijk uit, dat hij 'destijds nogal eenzaam was' en 'contact heeft gehad met één jongen'. Eén jongen. Dat is het hele verhaal. Geen doodzonde dus. Of moet je dan zeggen: jij mag niet meedoen aan onze show?'' Evenmin vindt de producente het vreemd dat juist Kerkhofs' bedrijf Benji Fun in opdracht van Van den Ende naar een miljonair zocht. En uiteindelijk bij zichzelf uitkwam. ,,Die zakelijke relatie staat gewoon helemaal los van het programma. Dit programma is helemaal niet van a tot z geproduceerd. Niemand is door Van den Ende gekocht om ook maar iets te doen: Stefan wilde gewoon zelf. We hebben het hem driehonderd keer gevraagd. En ieder keer zei hij, heel open en eerlijk: ik wil graag die miljonair zijn.''

Schaaphok meent dat Kerkhofs nu slachtoffer wordt van de Belgische homoscene, die bij de pers 'natuurlijk' een gewillig oor vindt voor 'vervelende verhalen'. ,,Stefan wil nu gewoon een gezin. Daar is niets mis mee.'' En biseksueel is hij al helemaal niet: dat heeft de Vlaamse pers gewoon verkeerd begrepen.

Deel dit artikel