Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Wakker worden in de Zappflat

Home

Martine Borgdorff

Hoe het er precies uit gaat zien, wordt goed geheim gehouden, maar een poster met een tekening is er al wel. Vanaf maandag 6 september, de eerste dag van het nieuwe tv-seizoen, start Zappelin, de kinderzender van de publieke omroep, met de 'Zappflat'.

De Zappflat is een vrolijk gebouw vol verborgen hoekjes. In de flat wonen kinderen die allerlei avonturen beleven. Op elke verdieping is wat spannends te ontdekken en ook rondom de flat is er voor kinderen (en dus ook de kijkers) van alles te zien.

De 'Zappflat' is bedoeld voor kinderen van 2 tot 6 jaar, die in het eerst half uur van de Zappelin-ochtenduitzending de baas zijn. Oudere kinderen slapen dan nog, weet Zappelin. Vertrouwde programma's als 'Kabouter Plop' blijven, maar tussen de programma's door duikt in het vervolg presentatrice Mylène op in de 'Zappflat'. Met de bewoners, kinderen natuurlijk, uit de flat beleeft ze van alles en nog wat. En Zappelin zou Zappelin niet zijn als daar niet meteen een verstandig doel aan werd gehangen.

De 'Zappflat' is namelijk stiekem een taalstimuleringsproject waarbij ook scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen zich kunnen aansluiten. De korte presentaties van Mylène zijn bedoeld als oefeningen om op speelse wijze taal onder de knie te krijgen. Daarmee geeft Zappelin een vervolg op eerdere leuke projecten als 'Circus Kiekeboe', een paar jaar geleden, dat ook bedoeld was als taalstimulering, vooral voor niet-Nederlandse kinderen. Als de 'Zappflat' net zo leuk is als 'Circus Kiekeboe' slaan de kijkertjes twee vliegen in één klap: vermaakt worden en er nog wat van leren ook.

Deel dit artikel