Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

VVV vreemde eend in nacompetitie

Home

MARIJE RANDEWIJK

VENLO - Achtentwintig clubs uit het Nederlandse betaalde voetbal genieten inmiddels van een welverdiende vakantie. De acht overgebleven ploegen gaan vanaf vandaag op jacht naar promotie.

De Graafschap, Heracles en Go Ahead Eagles worden gezien als de grootste kanshebbers om zich via de nacompetitie te plaatsen voor de eredivisie. De club die de minste kans wordt toebedacht is ongetwijfeld het Limburgse VVV. De club uit Venlo, ingedeeld in een poule bij AZ, Go Ahead en Excelsior, won overtuigend de eerste periodetitel, maar duikelde vervolgens naar de twaalfde positie op de ranglijst. Werden er uit de eerste acht wedstrijden maar liefst dertien punten gepakt, de resterende zeventwintig duels leverden slechts het schamele aantal van zestien punten op.

VVV-trainer Remy Reynierse zag die vrije val op de ranglijst aankomen. “Tijdens de eerste wedstrijden hadden we gewoon enorm veel mazzel. Alle ballen die op het doel werden geschoten vlogen erin.” VVV had daarnaast ook het geluk dat het in de beginfase van de competitie mocht aantreden tegen de zwakkere broertjes. VVV speelde achtereenvolgens tegen FC Den Bosch, Helmond Sport, RBC, Eindhoven, Emmen en Haarlem. Ploegen die allemaal in de onderste regionen van de eerste divisie eindigden.

“Toen het geluk ons in de steek liet, vielen we terug naar ons normale niveau”, blikt Reynierse terug. “Onze mentale weerbaarheid werd op de proef gesteld en die bleek niet al te groot. Vooral de ervaren jongens kregen het moeilijk. Die gasten pendelen al vijf jaar tussen eerste divisie en eredivisie. Zij hadden echt het gevoel dat ze te groot waren voor een servet en te klein voor een tafellaken.”

De zwakke sportieve prestaties misten hun uitwerking niet. Een aantal bestuursleden gebruikten de media om de prestaties van de spelers te bekritiseren. Daarnaast kregen zeven spelers te horen dat er voor ontslag was aangevraagd. Door die interne onrust kon Reynierse het tij niet meer keren. Straftrainingen en wekelijkse groepsgesprekken waarbij iedereen zijn mening mocht spuien, misten hun uitwerking.

“Ik heb moeten constateren dat ik op deze groep geen natuurlijk overwicht heb. Dat komt denk ik doordat ik met veel jongens zelf nog heb gespeeld en omdat de jongeren mij door en door kennen van de jeugdtrainingen”, bekent Reynierse die na dit jaar afgelost zal worden door Jan Versleijen.

Reynierse, die zelf eind vorig seizoen Frans Körver opvolgde, keert weer terug naar de jeugd. De voormalig speler van VVV wilde eigenlijk helemaal geen hoofdtrainer worden vorig jaar maar het bestuur zag in hem de ideale trainer om het overgangsjaar te overbruggen.

De verwachtingen voor de nacompetitie zijn in Venlo niet hoog gespannen. Veel spelers lieten via de media weten eigenlijk veel meer zin in vakantie te hebben. “Ik dacht voor de voorbereiding ook dat ik jongens naar huis had moeten sturen met motivatieproblemen, maar daar is helemaal geen sprake van. Ze blijken er er toch wel zin in te hebben.”

VVV wordt als een van de outsiders gezien. “Kansloos zijn we natuurlijk nooit, maar als we de eerste wedstrijd met 3-0 verliezen, zie ik ons niet meer terugvechten. Dat kan deze groep gewoon niet”, beweert Reynierse. VVV moet het in het eerste duel tegen AZ in ieder geval zonder de geschorste topscorer Sibon doen. Naast AZ-VVV en Excelsior-Go Ahead staan vandaag in poule A de wedstrijden Den Haag-Heracles en De Graafschap-MVV op het programma.

Deel dit artikel