Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

VVD Woerden lokt jongeren met ‘voel de liberaal in je’-condooms

Home

Barbara Vollebregt

Posters voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. © ANP

Dat de gemeenteraadsverkiezingen er aan komen kan niemand zijn ontgaan, maar in Woerden is er wel heel veel trammelant. Zaterdagavond besloot de lokale VVD de Woerdense kroegen in te duiken om condooms uit te delen met de teksten: ‘voel de liberaal in je’ en ‘kom je ook 21 maart?’

De partij wil met het voorbehoedsmiddel meer jongeren naar de stembus krijgen. Initiatiefnemer van de actie is de 29-jarige Florian Bos. “Tot nu toe waren de reacties positief, veel jongeren moeten er om lachen. Het is natuurlijk ook een flauwe grap, maar daardoor een goede manier om een gesprek te beginnen”, zegt Bos.

Lees verder na de advertentie

Het is niet de eerste keer dat er condoomcampagne wordt gevoerd. Zo deelden De Jonge Socialisten in de PvdA tijdens eerdere verkiezingen condooms uit met de tekst: ‘keihard de sociaalste’.

Woerden beleefde eerder al tumult tijdens de verkiezingscampagne, toen burgemeester Victor Molkenboer besloot tegen de Kieswet in te gaan. De Woerdense burgemeester wilde opkomen voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking die volgens de Kieswet geen hulp mogen krijgen in het stemhokje.

Volgens de Kieswet mogen alleen mensen met een lichamelijke beperking iemand meenemen die kan helpen bij het stemmen. De burgemeester vindt dat mensen met een (licht) verstandelijke beperking deze optie ook moeten krijgen. Hij geeft Woerdenaren met zo’n beperking daarom tegen de Kieswet in toestemming om iemand mee te nemen naar het stemhok op 21 maart.

Lees hier meer over de gemeenteraadsverkiezingen

Deel dit artikel