Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

VVD wil 1000 euro meer arbeidskorting

Home

Demissionair premier Rutte © epa

De VVD wil iedereen die werkt via de arbeidskorting 1000 euro belastingverlaging geven. Dat zegt partijleider Mark Rutte woensdag in De Telegraaf.

'Glashelder, wie werkt moet dat terugzien in de portemonnee', aldus Rutte. Volgens Rutte hebben mensen 'op deze manier weer echt iets te kiezen: van het geld dat ze verdienen houden ze meer over om zelf te besteden. Dat is goed voor de economie.'

In het conceptverkiezingsprogramma van de VVD, dat begin juli werd gepresenteerd, stond al dat de arbeidskorting flink omhoog gaat. Volgens Rutte levert de fiscale voorziening voor werkenden in 2014 330 euro en in 2015 1000 euro op. Ook komt er een hogere ouderenkorting, als het aan de liberalen ligt.

De partij wil de bezuinigingen op kinderopvang (250 miljoen) en infrastructuur (ook 250 miljoen) terugdraaien. 'Die bezuinigingen zijn vrij fors,' zegt Rutte in de krant. 'We moeten voorkomen dat minder vrouwen aan het werk gaan.' Afgezien van vooral deze punten zegt de VVD verder wel vast te houden aan het zogeheten Lenteakkoord dat de liberalen samen met CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie hebben gesloten.

Deel dit artikel