Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

VVD Roermond is CDA-burgemeester zat

Home

De VVD in Roermond is waarnemend burgemeester Peter Cammaert (CDA) beu. Cammaert viel woensdag uit naar de VVD Roermond omdat de liberalen volgens Cammaert te veel terugkijken naar het verleden en de kwestie Van Rey in plaats van samen te werken aan de toekomst van Roermond. In een reactie schrijft fractievoorzitter Dré Peters van de Roermondse VVD donderdag aan Cammaert, dat de waardering voor de tijdelijk eerste burger 'tot een dieptepunt gezakt is.'

Cammaert had de VVD onder meer beschuldigd van 'vliegen vangen'. Alle tijd die ambtenaren nodig hebben voor het beantwoorden van de talloze vragen van de VVD kunnen niet worden besteed aan de toekomst van de stad, aldus Cammaert. De VVD laat weten zich niks van Cammaert aan te zullen trekken.

'Een burgemeester die raadsleden het recht van vragen stellen wil ontnemen kunnen wij in deze democratie node missen', aldus Peters.

De ruzie begon rond de sluiting van het belastingkantoor in Roermond. Dat zou in de bisschopsstad blijven, maar VVD-minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst besloot het kantoor in Venlo ten koste van dat in Roermond uit te breiden. Oppositiepartij VVD beschuldigde de huidige coalitie van falend beleid. Cammaert zei woensdag dat de VVD zelf medeverantwoordelijk is voor een regeringsbeleid waarbij over rijksdiensten niet overlegd wordt met gemeenten.

De VVD zegt uit te kijken naar een nieuwe burgemeester, die 'niet mee doet aan stemmingmakerij', aldus Peters. 'Wat mij betreft kan dit moment na uw optreden van afgelopen dagen niet snel genoeg komen.'

In een reactie laat Cammaert donderdag weten zich niet te herkennen in het beeld dat de brief van de VVD oproept. Hij zegt zich voor de volle 100 procent voor de gemeente Roermond te blijven inzetten.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel