Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

VVD'er Van Rey overleeft motie en mag meedoen met verkiezingen

Home

Redactie

Jos van Rey. © anp

Ondanks een stroom van kritiek houdt de VVD in Roermond de deur open voor de omstreden oud-wethouder Jos van Rey. De partij zal hem niet uitsluiten van de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Op een ledenvergadering woensdag hadden kritische VVD'ers een motie ingediend die een kandidatuur van Van Rey ontraadde, maar die kreeg maar 8 stemmen voor en 33 tegen.


Van Rey trad in oktober af als wethouder in Roermond en als lid van de Eerste Kamer. Enkele dagen eerder had de recherche invallen gedaan in zijn woning en bij zijn kinderen. Van Rey werd beschuldigd van corruptie.

De man achter de motie, Coen Janmaat, wees onder meer op het corruptieonderzoek tegen Van Rey. Hij sprak van ondiplomatieke uitingen door de Roermondse VVD, die leidden tot negatieve aandacht en verdere beschadiging van Van Rey. Ook zei hij dat de partij onheus reageert op kritiek uit eigen kring. Hij pleitte voor een verjonging van partij en kandidatenlijst.

Het bestuur van de afdeling liet bij voorbaat weten dat het de motie niet zou uitvoeren, omdat iedereen het recht heeft zich kandidaat te stellen. Van Rey was bij de vergadering aanwezig en applaudisseerde toen de motie werd verworpen.

Deel dit artikel