Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

VVD botst met PVV en SP over financiën

Home

VVD-fractievoorzitter Stef Blok. © ANP

De VVD is vandaag tijdens een debat over het kabinetsbeleid van vorig jaar in aanvaring gekomen met onder meer PVV en SP. De SP verweet VVD-fractievoorzitter Stef Blok nu te wijzen op het op orde brengen van de overheidsfinanciën, terwijl juist de VVD de afgelopen jaren vaak in de regering heeft gezeten.

PVV-leider Geert Wilders vindt dat de VVD haar oren laat hangen naar de begrotingsregels vanuit Europa. 'En bovendien een blanco cheque geeft voor Griekenland', aldus Wilders. 'U staat hier met een lege portemonnee.'

Volgens Blok heeft zijn partij steeds aangedrongen op de noodzaak van degelijk financieel beleid. Hij verweet Wilders en SP-leider Emile Roemer steeds 'met schone en lege handen' aan de zijlijn te blijven staan. Hij wreef de PVV-leider nog eens in dat die de onderhandelingen in het Catshuis over bezuinigingen had afgebroken. 'Ik heb het niet uit mijn handen laten vallen.'

Geen land kan het in de ogen van Blok jaar in jaar uit volhouden om 28 miljard euro meer uit te geven dan dat er binnenkomt.
Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie