Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vuurgevecht Syrische en Jordaanse militairen

Home

Aan de Syrisch-Jordaanse grens kwam het gisteren tegen het einde van de middag tot gevechten tussen het Syrische en het Jordaanse leger. Dat meldt een Jordaanse woordvoerder vannacht.

Volgens de zegsman hebben Syrische troepen een groep van 500 vluchtelingen beschoten toen deze de grens over gingen naar Jordanië. De Jordaanse militairen schoten terug omdat de vluchtelingen al in Jordanië waren, aldus de woordvoerder. Aan Jordaanse kant raakte niemand gewond. Er zouden ook deserteurs uit het leger van president Bashar al-Assad onder de vluchtelingengroep zijn geweest.

Het is het ernstigste incident tussen Syrië en Jordanië sinds het begin van de opstand in Syrië tegen president Assad, zo'n 17 maanden geleden. Volgens de VN verblijven momenteel bijna 46.000 Syrische vluchtelingen in Jordanië.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie