Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

VS blijft bezorgd over Europese economie

Home

Redactie

De Amerikaanse minister van Financiën Jack Lew. © reuters

De Verenigde Staten blijven bezorgd over de economische ontwikkelingen in Europa. Vooral Duitsland zou meer moeten doen om het herstel van de economie vooruit te helpen. Dat lieten vertegenwoordigers van de Amerikaanse regering vandaag weten, aan de vooravond van een bezoek van minister van Financiën Jack Lew aan Europa.

'De eurozone kampt met de hoogste werkloosheid van de afgelopen 20 jaar, terwijl de zorgen over deflatie acuut blijven', somde een vertegenwoordiger van het ministerie van Financiën de zorgen op. Een sterkere stimulering van de binnenlandse vraag in Duitsland zou volgens het ministerie het herstel in de hele eurozone vooruit kunnen helpen.

De Amerikaanse regering uitte vorig jaar al kritiek op het economische beleid van Duitsland, dat te weinig zou doen om de economische groei in de hele eurozone vooruit te helpen. Duitsland wees die kritiek van de hand.

Deel dit artikel