Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vrouwen ontvoerd en verkracht

Home

Van onze verslaggeefster

AMSTERDAM – De politie in Flevoland heeft zes mannen en drie vrouwen aangehouden op verdenking van ontvoering en verkrachting van drie vrouwen. De asielzoeksters zouden zijn gedwongen tot seks met dieren. Onder de groep verdachten bevinden zich vijf Nederlanders. De slachtoffers komen uit België. De zaak kwam twee weken geleden aan het rollen toen een 22-jarige vrouw wist te ontsnappen uit een loods in Kraggenburg, boven Kampen.

Ze was een paar dagen daarvoor in Brussel in een auto gesleept, nadat de verdachten haar naar de weg vroegen.

De auto reed meteen door naar Nederland. Al onderweg werd zij seksueel misbruikt. In de loods in Flevoland moest ze seks hebben met andere mannen en met dieren.De verdachten maakten daar foto's van. Op een onbewaakt ogenblik wist ze te ontsnappen.

Politiewoordvoerder E. Onink: ,,Toen ze de schuur uit was, is ze naakt door de omliggende boomgaarde gerend. Ze klopte aan voor hulp bij het eerste woonhuis. De bewoners belden vervolgens de politie.”

Na verhoor reden de agenten naar de bewuste loods. Daar troffen zij foto's en materiaal aan die het verhaal van het meisje ondersteunden. De asielzoekster is daar twee dagen vastgehouden.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de bende begin april nog twee asielzoeksters heeft ontvoerd uit België.

Ook zij werden de auto ingetrokken, nadat de verdachten om de weg vroegen. De bende reed ook met hen meteen door naar Nederland.

Deze andere twee slachtoffers behalve in de loods ook vastgehouden in woonhuizen in Almere en Den Haag. Ook deze vrouwen wisten volgens de politie te ontsnappen. Eénmaal terug in Belgïe deden zij geen aangifte.

Onink: ,,Alle slachtoffers zijn van Afrikaanse komaf. Dat verklaartmisschien waarom ze geen aangifte doen. We weten niet of zij in hun land ernstige gebeurtenissen hebben meegemaakt. Bovendien zijn de vrouwen erg bedreigd en schamen zij zich voor wat is gebeurd.”

De twee vrouwen werden geschopt en geslagen. Deze slachtoffers, die op dezelfde manier werden misbruikt als de vrouw die twee weken geleden ontsnapte, werden een paar weken vastgehouden. De politie sluit meer slachtoffers niet uit.

De bendeleden zijn tussen de 20 en 45 jaar oud. Twee zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De politie heeft een team van acht rechercheurs op het onderzoek gezet en sluit meer aanhoudingen niet uit.

De eigenaresse van de loods heeft niets met de zaak te maken, zegt de politie. Zij had de loods als bedrijfsruimte verhuurd.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie