Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vrouw Ai Wei Wei ondervraagd door Chinese politie

Home

Redactie

Lu Qing, vrouw van kunstenaar en activist Ai Wei Wei, in juli dit jaar. © afp

Lu Qing, de vrouw van de Chinese kunstenaar en activist Ai Wei Wei, is ondervraagd door de politie. Ze werd thuis in Peking opgehaald om mee te komen naar het politiebureau voor vragen, volgens de kunstenaar zelf.

De Britse krant The Guardian schrijft dat de politie ook twee assistenten van de kunstenaar heeft ondervraagd. 'We zijn niet zenuwachtig', zei Wei Wei, 'we hebben helemaal niets gedaan dat van de wet niet mocht.'

Wei Wei werd verschillende keren opgepakt door de Chinese autoriteiten, zonder dat helemaal duidelijk werd waarom. De kunstenaar geldt als een criticus van het Chinese regime. Zelf denkt Wei Wei dat het een met het ander te maken heeft, en dat hij vanwege zijn politieke en sociale activisme ook een belastingaanslag kreeg van 1,75 miljoen euro, nadat hij dit voorjaar 81 dagen vast had gezeten.

De Chinese autoriteiten spreken dat tegen, en zeggen dat Wei Wei vast zat voor economische delicten.

Lees verder na de advertentie
Ai Wei Wei. © apHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie