Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vroege voorouders van de mens aten boomschors

Home

Redactie

© Thinkstock

Het menu van de voorouders van de mens was veel gevarieerder dan tot nu toe gedacht. Zo heeft de Australopithecus sediba, een mensachtige, zich onder meer met boomschorsen gevoed.

Dat hebben wetenschapper van het Max Planck Instituut voor evolutionaire antropologie in Leipzig ontdekt. Hun bevindingen verschenen in het Britse vakblad Nature.

De wetenschappers voerden hun onderzoek uit op fossiele resten die slechts enkele jaren geleden ontdekt waren in het Zuid-Afrikaanse Malapa. De twee miljoen jaar oude tanden van een oudere vrouw en een jongere man van de mensachtige soort werden onder de loep genomen.

Tot hun eigen verbazing kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat de eetgewoonten van de Australopithecus sediba verschillen met die van de andere soortgelijke Afrikaanse mensachtigen.

De twee onderzochte menselijke voorouders werden een paar miljoen jaar geleden bij een aardverschuiving begraven onder een hard gesteente. Wetenschappers spreken van een unieke fossiele vondst.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie