Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vredesbeweging Pax Christi wil elke advent spirituele voettocht

Home

DEN BOSCH - De rooms-katholieke vredesbeweging Pax Christi Nederland wil elk jaar in december voettochten voor de vrede houden. In totaal ruim 1100 mensen namen de afgelopen vier zondagen deel aan de eerste Adventstochten ter voorbereiding op het kerstfeest.

De KRO, die de pelgrimstochten van gemiddeld 12 kilometer mede organiseerde, voelt er ook voor het evenement voort te zetten.

Dat bleek zondagmiddag na afloop van de laatste etappe van de voettocht die in een kerk in Den Bosch eindigde. Voor Pax Christi herleeft daarmee een oude traditie. In de jaren zestig en zeventig deden tienduizenden rooms-katholieke scholieren die in het eindexamenjaar zaten mee aan de Pax-Christivoettochten, die ook in Den Bosch eindigden. In de jaren tachtig hielden de tochten op te bestaan.

Voor John Gruter, eindredacteur van het KRO-televisieprogramma De Wandeling, waren de aanslagen in de Verenigde Staten van 11 september en de daaropvolgende oorlog in Afghanistan de aanleiding opnieuw vredestochten te houden. Pax Christi sloot zich aan bij het initiatief ,,om stap voor stap met elkaar op weg te gaan naar het feest van licht en vrede''.

Deel dit artikel