Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

VPRO zendt ophefmakende Scientology-docu uit

Home

© anp

De NPO heeft de rechten verworven van de HBO-documentaire Going Clear, over de Scientology Church. De VPRO zal de film op 19 mei uitzenden, zo maakte de omroep dinsdag bekend.

In de film, die onlangs in de Verenigde Staten veel stof deed opwaaien, klappen acht voormalige leden van de Scientology Kerk uit de school over het doen en laten van de controversiële kerk. Zo komt onder meer de met Oscars bekroonde scenarist Paul Haggis (Crash) aan het woord.

De acht oud-leden praten over hun vaak schokkende ervaringen, over wat hen in eerste instantie aantrok binnen de Scientology en waarom ze de kerk hebben verlaten. Ook komt het ontstaan van de kerk aan bod en de rol die grote sterren als John Travolta en Tom Cruise hebben gespeeld in het succes van Scientology.

Going Clear ging in januari in première op het Sundance Film Festival en kreeg daar veel lof. In de Verenigde Staten zond zender HBO de film eind maart uit. Dit leidde tot veel ophef.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel